A legnépszerűbb kutyafajták

A labrador a világ legnépszerűbb kutyafajtája, és sárga, fekete és csokoládé színben létezik.
A legnépszerűbb kutyafajták

További népszerű fajták közé tartozik a shih tzu, az uszkár és a boxer. A kakadu az uszkár és a cocker spániel keveréke. Köztudottan intelligens és gyorsan megbocsátó. Mindhárom fajta nagyon népszerű Amerikában. Ez a cikk általános áttekintést nyújt a legnépszerűbb kutyafajtákról és arról, hogy miért olyan népszerűek.

Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb kutyafajta a Jack Russell Terrier, amelyet John Russell tiszteletes fejlesztett ki. Az eredetileg rókavadászatra használt Jack Russell nagyszerű társas kutyává fejlődött. Ezeknek a kutyáknak háromféle szőrtípusa van, a fehér változat jellemzően jelöléseket tartalmaz. Nevüket a rókavadász örökségükből eredeztetik. A fajta szőrzete könnyen tisztítható és ápolható, és mindössze napi kétszer 30 perc testmozgást igényel.

A sport- és apportírozó kutyák a legnépszerűbb kutyafajták közé tartoznak. Rendkívül aktívak, éberek és intelligensek, és nagyszerű társak. A Golden Retriever nagyon népszerű apportírozó kutyafajta, amely skót törzsből származik. A goldenek arról is ismertek, hogy gazdáikhoz ragaszkodnak, és közepes testfelépítésűek. Ezek a kutyák arról is ismertek, hogy barátságosak és szelídek. A gyerekekkel is jól kijönnek.

A cocker spániel játékos és barátságos fajta, nagy barna szemekkel és fényűző szőrzettel. Ők az egyik legnépszerűbb kutyafajták, és gyakran használják őket szolgálati kutyaként. Ezek a kutyák hűségesek és rendszeres ápolást igényelnek. Kicsit nehézkesek tudnak lenni, ezért fontos, hogy legyen elég időd erre a fajtára. És ne felejtsd el felvenni a kedvenc kutyáid listájára!

A bulldogok egy másik népszerű kutyafajta. Nagy, izmos testük és túlméretezett fejük jó választássá teszi őket a lakásban való élethez. Bár ezek a kutyák makacsok és agresszívek lehetnek, jól illenek a gyermekes családokhoz. Lehetnek szelídek és játékosak, de lehetnek agresszívek is. Mint a legtöbb fajtának, a bulldogoknak is vannak határozott személyiségjegyeik. Bár a bulldogokat általában primitívnek tartják, használták őket munkakutyaként, rendőrkutyaként, sőt még kutyaviadalra is. Ez a viselkedés teszi őket számos okból népszerű házőrzővé.

A dobermann egy másik nagytestű fajta, amely nagyon barátságos és védelmező. Az ausztrál juhászkutya eredetileg jószágpásztorként használták, ezért jó házőrző. Ezek a kutyák jó házőrzők. Nagyon gyorsak, és nagy területet tudnak bejárni. Kiváló őrző-védő kutyák is, és gyakran használják őket apróvadak vadászatára. Ezek a kutyák nagyszerű társak, és nagyon ragaszkodnak gazdájukhoz.

Az uszkár egy népszerű kistestű kutyafajta. Ezt a fajtát pásztorkodásra tenyésztették ki, és II. Erzsébet királynőnek egykor több mint 30 példánya volt. Nagyon könnyen idomíthatóak, és élvezik a gazdájuk figyelmét. Még a gyerekekkel és más háziállatokkal is jól kijönnek. A corgik hűségesek és könnyen idomíthatók. Minden társadalmi-gazdasági státuszú ember kedvelt választása, és nagyszerű háziállatok azok számára, akiknek elfoglalt életmódjuk van.

Szerző: Nagyonallatshop.hu

Kapcsolódó cikkek

pattanások, mitesszerek-Néhány szépségápolási termék, amitől több pattanásunk lehet!

Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

Léteznek olyan szépségápolási termékek, amelyek bizony pattanást okozhatnak.

szerelem, rajzok - Néhány illusztrátor megmutatja miről is szól az igaz szerelem

Néhány népszerű illusztrátor, akik a szerelem apró részleteit vetik papírra

Három olyan tehetséges illusztrátort mutatunk be, akik megmutatták, hogy mit is jelent az igaz szerelem.

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Minden országban más- más kávézási szokások hódítanak.