Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

A tökéletességre törekedő világunkban az arc kiemelt szerepet kap, hiszen első körben ez az amit mások elsőként észrevesznek, így a hibátlan külső mindig egy szép és tiszta arcbőrrel kezdődik. Ezután jöhet a megfelelő mennyiségű sminkréteg, aminek a legfőbb célja az előnyös arcvonások kiemelése, másodsorban a társadalmi elvárásoknak való megfelelés. Azonban van, hogy pont az általunk bevállni látszó termék okozza a nem kívánt pattanásokat és a mitesszereket is.
pattanások, mitesszerek-Néhány szépségápolási termék, amitől több pattanásunk lehet!

Az alapozó felvitelére az elmúlt években az ecseten kívül rengeteg alternatíva jelent meg. Ezek között azonban, van jó pár, amik hosszútávon inkább problémát okozhatnak az egészséges bőrkép megtartásában. A legtöbb alapozási terméket szivacs formájában árusítják, 5 évvel ezelőtt pedig, ezek a kiegészítők beauty blender néven robbantak be a kozmetikai piacra. A szivacsok rendszerint tojás alakúak és víz hatására könnyedén változtatják a méretűket is.

Az egyetlen probléma velük az, hogy bár sebbenzinnel és semleges illatú tusfürdővel tisztíthatóak, de így is, a szivacs szöveteiben nagyon könnyedén megtapadnak a szennyeződések. Ezek később az alap felaplikálásakor a baktériumokat is átviszik az arcbőrre. Nem is feltétlenül kell sebes, pattanásos arccal rendelkeznünk, a szennyeződések ezen felül is gondot okozhatnak hosszabb távon. A pattanások elleni küzdelem így, egy véget nem érő körforgásban csúcsosodik ki.

A koreai piacról indult útjának az úgynevezett alapozó cushion, ami egy tükrös kompakt púderhez hasonlít leginkább. Ezek nagy előnye, hogy krémes állaggal rendelkeznek és egy kerek, ujjbedugós szivaccsal kaphatóak. A szivacs mellett a nagyobb probléma az, hogy a termékbe zárt anyag vizes bázisú és egy levegős szivacs közé van befolyatva a krém is. Ezáltal könnyen és viszonylag hamar megromlik és a baktériumok szintén elszaporodhatnak benne gondot okozva az előre megtisztított bőrön.

Az arckrémek összetevőit is minden esetben érdemes végigböngészni és a könnyedebb formulával rendelkező termékeket választani, ugyanis a rosszabb minőségű változatok is okozhatnak nem várt aknékat, amik aztán napokig vagy akár hetekig is képesek az arcunkon díszelegni. A legjobb az, ha alkohol - és illatanyagmentes formulát választunk és a termék INCI-je sem túl hosszú. Ezt a fajta problémát is viszonylag könnyű kiszűrni, ha a rutinunkba apránként vezetjük be az új termékeket, lehetőleg egyesével.

Kapcsolódó cikkek

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

Rengeteg szépséges hely létezik Írországban, amiért érdemes eltölteni legalább egy hosszú hétvégét egy szép ír vidéken.

Kávézó, Szöul - a dél-koreai képregények varázsát idéző kávézó - képregény kávézó

A dél-koreai kávézó, amely az Instagram által lett világhírű!

A szöuli Cafe Yeonnam-dong 239-20-ért az egész világ odavan.

5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

Törökország ezer csodás helyet rejt magában, amelyeket érdemes felfedezni.