Íme 5 jó ok, miért Toszkána az egyik legjobb nyári úticél

Amennyiben még mindig a nyári utazás csupán tervezés alatt áll, Toszkána talán az egyik legjobb befutók között lehet!
Íme 5 jó ok, miért Toszkána az egyik legjobb nyári úticél

Minden szempontból gyönyörű Olaszország, ezért nem egészen könnyű választani, hova is utazzunk az országon belül. De egy biztos: ha kultúrára, túrákra, tengerpartra, és nagyvárosokra vágyunk egyszerre, ez a legmegfelelőbb választás a helyszín tekintetében.

1. Meseszép látvány

Elképesztően gyönyörű tájakkal, panorámákkal, dombokkal és mesebeli színes virágokkal várja a turistákat Toszkána. Különösen azok számára ajánlott, akik a kinti programokat is kedvelik, mint például a kerékpározás, borkóstolás, gyalogos túrázás, és még tovább is lehetne sorolni. Bármerre is jár az ember ezen a területen, csalódás sosem fogja érni, ami a természeti adottságokat és környezetet illeti.

2. Kipipálhatsz két nagyvárost is: Pisa és Firenze

Ha már Toszkánába tervezzük a nyaralást, mindenképpen érdemes ellátogatni a nagyvárosokba is, mint például Pisa és Firenze. Kihagyhatatlan élményt nyújt példának okáért a pisai ferde torony, vagy a firenzei dóm.

3. Toszkán ízvilág

Nem meglepő, ha valaki teljesen odáig és vissza van az olasz konyháért. Azonban nem árt tudni, hogy minden tartományban más és más ízekkel, alapanyagokkal, elkészítési módokkal találkozhatunk. Elengedhetetlen, hogy kipróbálja minden gasztronómiát kedvelő utazó a helyi olívaolajat, és a bor felhozatalt, ugyanis garantáltan nem fognak csalódást okozni.

4. Bor

A toszkán borokról külön érdemes számot venni, ugyanis itt található pár olyannyira értékes szőlőültetvény, melyeknek a világ legeslegjobb borait köszönhetjük. A következő fajtákat semmi esetre sem érdemes kihagyni:

  • Chianti

  • San Gimignano

  • Montepulciano

5. Nem utolsó sorban pedig fedezzük fel a vidéket is!

Az egyedi megjelenésű települések hagyományosan olasz építészeti stílusban épültek egy-egy dombtetőre, ahol igazán lenyűgöző érzés sétálgatni, valamint meginni egy jó olasz kávét az egyik kitűnő kávézóban. A kisebb települések felfedezése lehetőséget arra, hogy még inkább megismerjük az olasz kultúrát.

Kapcsolódó cikkek

Kávézó, Szöul - a dél-koreai képregények varázsát idéző kávézó - képregény kávézó

A dél-koreai kávézó, amely az Instagram által lett világhírű!

A szöuli Cafe Yeonnam-dong 239-20-ért az egész világ odavan.

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Minden országban más- más kávézási szokások hódítanak.

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

Rengeteg szépséges hely létezik Írországban, amiért érdemes eltölteni legalább egy hosszú hétvégét egy szép ír vidéken.