Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában
„Idd úgy, mint az olaszok!” – ismerős ez a mondat? A kávészeretők többsége sokféle stílust és szokást kipróbál, de nem mindegy, melyik európai országról beszélünk.
Persze az sem lényegtelen, ki mennyit iszik naponta, hány és milyen fajta cukorral. Tejjel vagy anélkül, de az biztos, hogy az emberek többsége napi szinten kávéfogyasztó, melynek egyik oka a fáradtság elleni küzdelem, a másik pedig a színtiszta élvezet. Az olaszoknak természetesen meg vannak a berögzött szokásaik, míg mi magyarok szeretjük a saját élvezetink szerint alakítani a mennyiségeket. De mi a helyzet Angliában, Ausztriában és Franciaországban?
Anglia
Angliában a teázás olyan hosszú és arisztokratikus múltra vezethető vissza, hogy érthető, miért kellett oly sokat küzdenie a kávénak, hogy beférkőzzen a köztudatba. Manapság is a tea áll az első helyen, mégis már megállapítható tény, hogy a globalizációnak köszönhetően már sokan inkább a kávét részesítik előnybe. Gyorsabb, egyszerűbb, és talán olykor hatásosabbnak is érezhető.
Ausztria
Természetesen szomszédságunkban is kedvelik a különböző divatos kávéfajtákat, mint például a melange, kapuziner, de ott van még a hagyományos bécsi kávé is. Ezen kívül pedig kifejezetten érdekes élmény megkóstolni Ausztriában a pharisaert is, amelyben gyakorlatilag a kávé ízét egy kis rummal bolondítják meg.
Franciaország
Franciaországban a „Café au Lait” nevezetű kávét érdemes kipróbálni, amely egy nagyobb csészében felszolgált forró tejjel készített, koffeint tartalmazó finomság. Ezt általában reggelire szokták fogyasztani a francia emberek, valamint egy szintén finom croissant-nal kísérik a forró italt.