5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

Törökország ezer csodás úticélt rejt magában, amiket legalább egyszer érdemes bejárni, ha az országba készülünk utazni.
5 mesés hely, amiért érdemes Törökországba utazni

Törökország ezer csodás úticélt rejt magában, amiket legalább egyszer érdemes bejárni, ha az országba készülünk utazni. 

Isztambul az első gondolatok között szerepel, ha eszünkbe jut Törökország. Talán a második ilyen híres állomás Cappadocia, amely a hőlégballonok miatt különösen kalandos és népszerű úticélnak számít. De ezeken kívül még számos gyönyörű helyre elmehetünk, amennyiben Törökország a cél.

Bodrum Peninsula

Ha exkluzív tengerparti nyaralásra vágysz, Bodrum az egyik legeslegjobb döntés. Nem csak a szép, különleges strandokról híres, hanem az antik romokról, az Égei-tenger nyújtotta lehetőségekről, hajótúrákról. Nem utolsó sorban pedig az elképesztő éjszakai élet és szórakozási lehetőségek is kíváncsivá teheti az utazni vágyókat. Luxus bevásárlóközpontok, szórakozó egységek, éttermek és koktélok. Mi kell még?

Fethiye

Szintén az Égei-tenger partján találjuk a mesés panorámával büszkélkedő ősi települést, Fethiyét. A város feletti ókori sziklába vájt lykiai sziklasírok egyedülálló kulturális élményt nyújtanak, továbbá az ókori időket idézi még a kikötő környékén feltárt hellenisztikus kori színház, valamint a Fethiye Múzeumban látható ókori gyűjtemény. 

Trabzon

Az ország északkeleti részén található Fekete-tenger partján elterülő Trabzon egészen más hangulatú és környezetű helyszín, mint az imént említett turista helyszínek. Kulturális látnivalói miatt kedvelik igazán a turisták, hiszen például a Hagia Sophia templom és a vár a bizánci időkből, de más látványosságok már a török időkből maradtak fenn. Gyönyörű természeti környezetben fekszik a város, így remek kirándulásokat lehet szervezni, ugyanakkor a Fekete-tenger adta lehetőségek is bármikor kihasználhatók.

Pamukkale

1988-ban felvette az UNESCO a Világörökségi listájára, ugyanis Pamukkale fehér mészkőmedencéi a világ ritka csodái közé tartozik. Amennyiben igazán különleges helyre szeretnénk elutazni, ez tökéletes úticél lehet. Már az ókorban is látogatták, sőt a legenda szerint II. Eumenész pergamoni uralkodó beteg lánya az itt lévő fürdőtől gyógyult meg. 

Kapcsolódó cikkek

pattanások, mitesszerek-Néhány szépségápolási termék, amitől több pattanásunk lehet!

Szépségápolási termékek, amelyek pattanásokat okozhatnak!

Léteznek olyan szépségápolási termékek, amelyek bizony pattanást okozhatnak.

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Érdekes kávézási szokások hódítanak Európában

Minden országban más- más kávézási szokások hódítanak.

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

5 dolog, amiért bármikor érdemes Írországba utazni

Rengeteg szépséges hely létezik Írországban, amiért érdemes eltölteni legalább egy hosszú hétvégét egy szép ír vidéken.