Hogyan legyél igazi crazy plant lady

A crazy plant lady mozgalom a közösségi platformoknak köszönhetően kezdett el terjedni és mostanra már a növények gondozása igazán trendivé vált a fiatalok körében. A zöld növények megtanítanak arra, hogy hogyan kell felelősségteljesen gondoskodni egy élőlényről és a hangulatjavító hatásuk is ismert, így mindenképpen érdemes néhány zöldet magunk köré varázsolni és most azt is megosztjuk, hogy hogyan is kivitelezhető mindez.
növénymustra, zöldek, kaktusz- Hogyan legyél crazy plant lady!

Egy plant lady, szinte minden egyes vásárló körúton betér egy virágboltba és meglesi a szezonális árukészletet, akár egy-egy darabbal gazdagítja is az otthoni csapatot. A kaktuszokon és az aloe vera növényeken is túl, lehet találni izgalmas zöldeket, amik kevés gondozás mellett is szépen díszíthetik az otthonunk néhány szegletét, így nem érdemes a klasszikusoknál leragadni.

A lakásokban egyre inkább népszerű a belső dzsungel kialakítása, ami részben összefüggésbe hozható a természetközeli életmód terjedésével is. A zöld növényekkel telepakolt előszobák, nappalik vagy hálószobák nemcsak a nyugodt éjszakákat idézik elő, hanem mutatós és olcsó dekorációs elemekként is funkcionálhatnak. A következőkben néhány olyan tipp fog következni, ami által nagyon könnyedén igazi crazy plant ladyk lehetünk mi magunk is.

Tegyünk a fürdőszobába is növényt, hogy a kényeztető esték hangulatosabbak legyenek!

A fürdőszobába viszonylag ritkán teszünk növényt, hiszen a magas páratartalom miatt hamar kókadni kezdenek a zöldek, így a növénygondozás sikerélménye is elszál. Vannak azonban olyan változatok is, amik pontosan  a páradús közegben érzik jól magukat. Ilyen például a páfrány, a könnyezőpálma, de még a rákvirág is. A piperepolc mellé érdmes lehet elhelyezni egy nagyobb pálmát, de választhatunk valamilyen szép futónövényt is, ami dekorációként fokozni tudja a spa élményt az esti fürdőzések alatt.

A kisebb zöldeket ültessük mutatós cserépbe!

Egy igazi crazy plant lady arra is odafigyel, hogy ne csak a választott növény nézzen ki jól, hanem a cserép vagy az edény is, amibe beleültethetjük. A hagyományos terrakotta színű darabok már teljesen elavultak, de némi festékkel és kreativitással újjá is varázsolhatjuk az unalmas cserépedényeinket is. A különféle minimál vonalak, a geometrikus formák ezen a téren is hódítanak, ráadásul ezeket a verziókat a saját lakásunk enteriőr trendjéhez is igazíthatjuk. Cserép híján egy mutatós bögre vagy egy mélyebb müzlistál is alkalmas lehet tárolásra.

Öltözz úgy, mint egy kertészlány!

A kantáros kertésznadrág elengedhetetlen kelléke annak, hogy külsőleg is beleolvadjunk az általunk preferált életérzésbe. Ha az öltözékünkkel is tudatni szeretnénk a külvilággal azt, hogy hatalmas növénymániások vagyunk, akkor érdemes ellátogatnunk turkálókba vagy vintage ruhákat forgalmazó boltokba is. Ezeken a helyeken kincseket érő farmerruhákat vadászhatunk, ami egy-egy kertészeti üzlet látpgatásakor, de még a hétköznapokban is megállja a helyét. Egy ilyen szettben rögtön mindenki tudni fogja, hogy a természet igen közel áll hozzánk.

Adj nevet a zöldeknek!

Nevet vagy becenevet akkor szoktunk választani, ha közel áll hozzánk az adott személy, élőlény vagy tárgy, így ha a növényeid is részesülnek ebben a megtiszteltetésben, akkor biztosan nem vagy kispályás ezen a téren.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

5 érdekesség Tajvanról európai szemmel

5 érdekesség Tajvanról európai szemmel

Tajvan egy szigetország Kelet-Ázsiában. Nagyon sok csodálatos, felfedezésre váró hely található itt.

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

4 szuper érv a Seychelle-szigetek mellett

Igazi trópusi paradicsomba kalauzoljuk el az olvasókat.

A mentálhigiénés tanácsadás hatása a kapcsolatokra

A mentálhigiénés tanácsadás hatása a kapcsolatokra

A mentálhigiénés tanácsadás nem csak az egyéni mentális egészségre, hanem a kapcsolatokra is hatással van.