Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Vannak olyan lámpákkal, amikkel a természet becsempészhető otthonunkba.
Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Ma már nagyon sokféle lámpát, világítótestet lehet kapni. Vannak annyira kreatív ötletek és megoldások, hogy talán még a szánk is tátva marad, ha meglátjuk ezeket az alkotásokat. A természetkedvelőknek kedvezünk ezzel a cikkel, hiszen olyan lámpák kerülnek bemutatásra, amelyek a természet egy-egy szeletét csempészik be az otthonunkba.

Lámpa növényekkel

Ezt a kreatív ötletet mi is megvalósíthatjuk, csak egy kis fantázia szükségeltetik hozzá és természetesen, néhány eszköz sem árt, ha kéznél van. Azt hiszem, a növények örülhetnek ennek a megoldásnak, de mindenképpen olyan növényt válasszunk, amelyek bírja a meleget, a hőt. Talán koncentráljunk a trópusi növényekre, ha ilyen elegáns kivitelezésű, kettő az egyben díszítőelemre vágyunk.

Rusztikus megoldás izzókkal

Ehhez a világítótesthez sem sok hozzávalót igényel, viszont némi tudást igen, hiszen úgy kell megoldani a kivitelezést, hogy az ne okozzon balesetveszélyt. Kicsit olyan hatást kelt, mintha a plafonból nőne ki egy fa gyökere, és így egy kicsit a természetben érezhetjük magunkat.

Olyan érzés, akár a dzsungelben

Ha szeretjük az állatokat, kiváltképp a majmokat, akkor ennek a lámpakollekciónak bizonyára örülni fogunk. Kicsit érdekes ez a lámpaszett, hiszen majmok tartják a mancsukban a fényforrást. Ezekhez az állatokhoz, trópusi környezet illik, így nem árt a különleges lámpák mellé trópusi növényeket és hasonlóan, valamilyen meleg égövi lakberendezési tárgyakat sem beszerezni.

A mennyezetre nézve, a természetben érezhetjük magunkat

Ha nincs időnk kimenni a természetbe, akkor választhatunk olyat is a LED panel megoldások közül, ami a természetet csempészi be az otthonunkba. Ma már számos olyan LED panel elérhető, amely lehetőséget ad arra, hogy akár a kék és fehér fodros felhőkben, akár a magasba nyúló fákban gyönyörködjünk.

Banánlámpa

Akinek majomlámpája van, feltétlenül szerezzen be egy ilyen banán fényforrást is, hiszen ezzel is fokozhatjuk a trópusi hangulatot, nem mellesleg vicces, ötletes és nagyon élethű. Attól biztos nem kell tartanunk, hogy a majmok belekóstolnak. 

Mókuskedvelők figyelmébe

Ha szeretünk az erdőben sétálgatni és voltunk már mókuslesen, akkor ez a lámpa biztos, hogy helyet kap az otthonunkban. Mindegyik mókus aranyos, de a falon mászó talán a legélethűbb és legédesebb.

Kapcsolódó cikkek

A Hévízi-tó környéke - hazánk egyik legváltozatosabb üdülőközpontja

5 érv amellett, hogy Hévízen töltsük a nyaralást

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava.

Kezdők útmutatója a transzcendentális meditációhoz

Kezdők útmutatója a transzcendentális meditációhoz

Ahhoz, hogy a Transzcendentális Meditáció gyakorlása sikeres legyen, legalább tíz perces gyakorlással kell kezdenie.

4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Íme 4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Isztambul sokszínű látnivalói, műemlékei és különlegességei miatt rendkívül közkedvelt úticél.