Tavaszi lakásfrissítés – Egy hétvége alatt új köntösbe öltöztetheted az otthonodat

Válasszunk ki egy hétvégét, ami a lakásfelújítás, felfrissítés jegyében telik.
Egy hétvége alatt új köntösbe öltöztethet otthonunk

A lakásunkkal kapcsolatos teendőink listája egyre hosszabbra nyúlik, mi pedig lassan úgy érezzük, képtelenek vagyunk a feladatok végére érni. Sokszor érzi ezt az ember, különösen a tavasz beköszöntével, amikor egyre nagyobb a belső késztetés, hogy mi is csatlakozzunk az éledő természethez, valami friss, új, tiszta dologgal. Az újrakezdés, a tavaszi nagytakarítás időszaka ez, amit akár ki is hagyhatunk persze, de ha szánunk egy kis időt a környezetünk újragondolására, az nagyon meghálálja magát.

Mutatunk néhány trükköt, amivel megújíthatjuk otthonunkat, de ami ennél is sokkal elképesztőbb, még közben jól is érezhetjük magunkat. Készüljünk fel lélekben, hogy ezeket a napokat erre szánjuk, vegyük elő a kedvenc zenénket, esetleg kérjünk fel egy bajtársat, és jöhet a munka!

Éppen itt van az ideje a kertészkedésnek, de legalábbis a növények, a kert előkészítésének. Ha nincs is saját kertünk, készíthetünk egyet a lakásunkba is. Egy régi fiókos szekrény fiókjainak lépcsőzetes nyitásával egy egyedi kaspókészletet kapunk, amibe beköltöztethetjük cserepes, illetve ládás növényeinket is.

Tegyünk fel új függönyt! Persze csak akkor, ha már régóta halogatjuk ezt a döntést, és van rá lehetőségünk, ha ragaszkodunk a mostanihoz, esetleg kicsit alakítsuk át a ráncait, kössük össze színes szalaggal az alját. Kössük félre virágfonattal, gyöngysorral, vagy varrjunk fel néhány pompont. Néhány órás munka, az eredmény pedig egyenesen mesés lesz!

A festés az egyik legjobb módja a gyors és látványos módosításoknak,tehetjük ezt a falakon, bútorokon, lépcsőn… Gyakorlatilag a lakás bármely pontját átalakíthatjuk ennek a technikának a segítségével. Éppilyen jó megoldás a ragasztás, használjunk fóliát, matricát, a falaink, bútoraink, vagy akár a lépcsők is teljesen újjá születnek.

Ne felejtsük el a fürdőszobát sem, rendezzük át a tárolóinkat, vízálló festékkel díszíthetjük a falainkat, fóliával felfrissíthetjük bútorainkat. Mindig is vágytunk egy trópusi hangulatú fürdőszobára? Növényeink, néhány sablon és festék segítségével néhány óra szükséges csak ehhez.

Kapcsolódó cikkek

Ingatlan körkép

Ingatlan körkép

Befektetői szempontból egyre jobban teljesít a hazai piac, végre nemcsak a budapesti lakások, hanem a többi ingatlan is megadja az alapot a vásárlásra.

Konyhafelújítás saját kezűleg

Csináld magad: konyhafelújítás

Kisebb beruházásokkal, de látványos eredménnyel elvégezhetjük mi magunk is a konyhánk felújítását.

Miért érdemes kidekorálni a hálószobát?

Miért érdemes kidekorálni a hálószobát?

Ha unod az unalmas hálószobádat, lehet, hogy itt az ideje, hogy új külsőt adj neki.