Csináld magad: konyhafelújítás

Nem kell azonnal az egész bútorzat lecserélésére gondolni, más megoldás is van a konyhánk felfrissítésre.
Konyhafelújítás saját kezűleg

Elsőként a költségvetésünket kell mérlegelni, hiszen ezzel azonnal meg is határozzuk a lehetőségeinket. Gondoljuk végig, hogy milyen mértékű változásokat szeretnénk, és ennek fényében álljunk neki a munkának.

Ha csak néhány dolgon változtatnánk, amik ráadásul nem szólnak egy életre, akkor érdemes a dekorációs elemek cseréjét meggondolni. Egy színes, egyedi, retró lámpabúra különleges hangulatot áraszt, ráadásul egyáltalán nem végleges módosítás. Könnyen beszerezhető a bolhapiacokról, de akár ismerőseink körében is érdemes egy próbát tenni, hátha a padláson porosodik náluk egy tisztításra váró gyöngyszem.

Hasonlóan gyors és látványos újítás, ha a konyhabútorok fogantyúit cseréljük le – ha ez lehetséges. Különféle formájú és színű gombok közül válogathatunk a barkácsboltok kínálatában, de akár házilag is elkészíthetjük ezeket, ha szánunk rá időt. Szükségünk lesz egy csavarra és némi fantáziára, utána pedig akár egy kiszuperált műanyagfigura is lehet a konyhaszekrény gombja.

Némileg nagyobb munka, de annál szembetűnőbb a végeredmény is, ha a festés mellett döntünk. Akár csak egy falat, akár az összeset, akár a bútorokat és a falak is átfestjük, a konyhánk teljesen új bőrbe bújik majd. Sok olyan festék létezik ma már, ami a házibarkács szerelmeseinek készült, hiszen ezekkel alapozás nélkül, gyorsabban dolgozhatunk,mint hagyományos társaikkal.

Ha nincs kedvünk festegetni, akkor választhatjuk a fóliázós megoldást is. Akár a bútorok frontjára, akár a falra teszünk matricát, fóliát, garantáltan csöpögésmentes munkát végezhetünk, az átalakulás pedig garantált.

Ahogy már említettük, érdemes a barátainkat is megkérdezni, akad-e náluk olyan holmi, amire nincs szükségük, nekünk pedig jól jön a felújításban. Érvényes ez a dekorációs tárgyakra is, hiszen egy-egy régi evőeszköz, kaspó, váza mind jól jöhet, hiszen készíthetünk belőlük akasztókat, tárolókat, vagy egyszerűen csak valami (régi) újat hozhatunk otthonunkba.


Kapcsolódó cikkek

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Ilyen étkezőszéket érdemes választani

Válasszon minőségi széket, nem fogja megbánni!

Konyhafelújítás saját kezűleg

Csináld magad: konyhafelújítás

Kisebb beruházásokkal, de látványos eredménnyel elvégezhetjük mi magunk is a konyhánk felújítását.

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

5 alapvető kéziszerszám, amire minden építkezőnek szüksége van

Amikor építkezésről és lakásfelújításról van szó, van néhány kéziszerszám, aminek illik kéznél lennie.