Mit érdemes tudni az etetőhajókról?

Az etető hajó egy olyan vízi jármű, amellyel madarakat, halakat vagy más vízi élőlényeket etetnek.
Mit érdemes tudni az etetőhajókról?

Olyan területeken dolgoznak velük, ahol ezek az élőlények élnek, tavakon, mocsarakon és úgy tudnak működni, hogy közben nem zavarják az ott élő vízi élőlényeket. Ezekkel a hajókkal különböző magokat, kenyeret, gabonát szállítanak az adott területre. Fontos szerepet játszanak a természetvédelemben is.

Milyen előnye lehet egy horgász számára ha rendelkezik etetőhajóval?

Az etetőhajó használatával sokkal hatékonyabb lehet a horgászat, sokkal nagyobb eséllyel foghat halat és sokkal rövidebb idő alatt is, mint a hajó nélkül. A hajók kialakítása függ attól, hogy milyen etetési módszert használ a horgász. A szokásos bojlis-pelletes-szemestakarmányos etetés esetén olyan hajóra kell szert tenni, ami erre alkalmas. A bojlisok részére gyártanak hajót, ilyen a Panama Speedy és a Panama Phase. Ezeken a hajókon a bojli és a pellet beviteléhez leginkább alkalmas a hajó és a tartály kialakítása. Néhány esetben előfordul, hogy akad használtan eladó Panama Speedy etetőhajó kiváló állapotban, amely azonnal gazdát cserélne, érdemes ennek is utánanézni.

A hajókat csoportosítani alapvetően több szempont szerint is lehetséges:

● a hajótest típusa alapján lehet, trimaran, katamarán, mono vagy V típusú

● minőségük szerint lehet kínai, házi, vagy megbízható gyártótól származó

● sebesség

● terhelhetőség

● alsó ürítéses vagy hátsó ürítéses hajó

Milyen adatokkal és értékekkel jellemezhető egy etetőhajó?

üzemidő, ami a 30 perc és a 4 óra között mozog különböző gyártmányok esetén

hasznos terhelhetőség, ami 0,5-5 kilóig terjed

sebesség, ami nagyon változó, ebben van a legnagyobb eltérés a gyártmányok között, jó ha figyelünk rá

hatótávolság, ami általában 100 és 500 méter közötti érték, a jobb minőségű hajók az 500-hoz közelítenek

Milyen előnyei lehetnek még egy etetőhajónak?

Sokkal nagyobb távolságba és mennyiségben lehet etetni olyan pontosan, amelyet csak a horgászbotot használatával nem lehet elérni. Esőben is használható, praktikusabb mint egy nagy csónak.

Az első etetőhajó megvásárlásakor érdemes ismert, bevált márkát választani. Fontos a körülmények tisztázása, hullámos vagy csendes a víz, hogy milyen az etetési mód, amit használni szokott a horgász. Fontos, hogy az akkumulátor szettel hányszor tud bemenni a hajó. A hínárvédő megléte nagyon lényeges és az egy motoros változat hatékonyabb működésű.

A vásárlás előtt érdemes tájékozódni a hajókról és a márkákról is, a véleményeket meg kell vizsgálni. Tudni kell, hogy a külföldi beszerzésű hajók esetén, a hajók szervizelése és a kiegészítők beszerzése bonyolult lehet, hosszabb ideig is eltarthat.

Összegezve

Etetőhajó birtokosaként sokkal könnyebb a horgászás, nagyobb távolságra lehet etetni sokkal pontosabban mint horgászbottal. Gyorsabban és sokkal hatékonyabban lehet halat fogni, esőben is használható.

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes tudni az etetőhajókról?

Mit érdemes tudni az etetőhajókról?

Az etető hajó egy olyan vízi jármű, amellyel madarakat, halakat vagy más vízi élőlényeket etetnek.