5 méltán híres magyar sportoló

A kemény munka ezekben az esetekben is meghozta gyümölcsét.
5 méltán híres magyar sportoló

Úgy tartják, a kemény munka meghozza gyümölcsét. Ez a sportra biztosan igaz, hiszen számos példa áll előttünk, ami bizonyítja, hogy a befektetett energia igenis megtérül. A mai versenysportban az akaraton kívül viszont nagyon fontos még, hogy egy komoly orvosi és szakképzett edzői stáb álljon az adott versenyző mögött, segítve őt a felkészülésben.

Magyarországon számos hihetetlen sportteljesítményt tudunk már felsorolni, most ötöt hoztunk ide.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinkát talán senkinek sem kell bemutatni. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő folyamatosan hihetetlen sikereket ér el, amiért komolyan meg is dolgozik. Edzői elmondása szerint különleges képességekkel bír, mind fizikai mind mentális téren. Hihetetlen gyorsúszói tehetségével, és természetesen kitartásával bizonyít magának és másoknak is. Fogadások az interneten azt mutatják, mindenki az ő győzelmeit várja.

Gyurta Dániel

Egy másik híres úszóbajnokunk, az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó, Gyurta Dániel. Már 13 évesen ő tartotta 200 méter mellen a 16 éves korosztály országos csúcsát, ezután pedig kitartásával és szorgalmával hatalmas eredményeket ért el. Katinka mellett ő egy oylan magyar úszóbajnok, akire mindenképpen nagyon büszkék lehetünk.

Erdei Zsolt

Erdei Zsolt, vagyis akit mindenki úgy ismer: „Madár”, világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó. Profi karrierjébe 2000-ben kezdett a rendkívül szerény és példamutató életű sportoló. 2014-ben a grúz Salva Dzsomardasvili legyőzésével szerezte meg a WBO Európa-bajnoki címét, majd az internetes sportfogadás oldalak nagy meglepetésére bejelentette visszavonulását. 2017 óta a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, sportolói tevékenységére minden magyar sportrajongó büszke lehet.

Görbicz Anita

Görbicz Anita, vagyis becenecén Görbe 233-szoros válogatott magyar kézilabdázó, a Győri Audi ETO játékosa és a nemzeti csapat irányító-balszélsője volt. Győrben a legnagyobb sikere az öt EHF Bajnokok Ligája-győzelem, a válogatottal a legjobb eredménye a 2003-ban szerzett világbajnoki ezüstérem. A világ legjobb női kézilabda-játékosának választották 2005-ben, a válogatottban 2017-ben viszont bejelentette visszavonulását, de Győrben még láthatjuk játszani. Az ő karrierje is arra sarkallhat mindenkit, hogy megéri küzdeni és kitartónak lenni!

Berki Krisztián

Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, lólengés-specialista, az Újpesti TE sportolója. A sportoló már 2002-ben a KSI sportolójaként a junior Európa-bajnokságon lólengésben második helyezést ért el, azóta pedig folyamatosan gyarapodik az éremgyűjteménye. Kitartásától, sport iránti szeretetétől és elköteleződésétől a néhai műtétei sem tántorították vissza, kitartása és teljesítménye példaértékű mindannyiunk számára.

Kapcsolódó cikkek

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Varázsoljuk természetet a lakásunkba!

Különleges hatást keltő lámpák.

Fekete kilincs - Klasszikus elegancia

Fekete kilincs - Klasszikus elegancia

A kilincs.hu webáruhában elérhető termékek nem csak forma, kialakítás, és felület tekintetében különböznek egymástól, hanem színeikben is jelentős különbségek találhatóak.

Utazás a Ramadán alatt

Utazás Ramadán alatt

Ha ramadán alatt utazunk egy muzulmán országba, jó ha tudunk néhány és fontos tényezőt.