5 legszebb karácsonyi vásár világszerte

A karácsonyi hangulat szinte aranyporként tapad ránk, ha ellátogatunk egy karácsonyi vásárba.
5 legszebb karácsonyi vásár világszerte

A karácsonyi hangulat szinte aranyporként tapad ránk, ha ellátogatunk egy karácsonyi vásárba. A karácsonyi muzsika, a sült gesztenye és a fűszeres, forralt bor illata bennünket is könnyen lázba hozhat, nem beszélve a pompázatos fényáradatról és a nyüzsgő tömegről, illetve a szebbnél- szebb portékákról, amelyeket az árusok kellő gondossággal készítettek, hogy az év utolsó napjaiban elkápráztassanak bennünket.Advent időszakában szinte minden országban rendeznek karácsonyi vásárt, ahol nem csak kellemesen tölthetjük el a szabad óráinkat, de közben ünnepi finomságokat is majszolhatunk. Hova érdemes elutazni, melyik karácsonyi vásárt látogatják a legtöbben?

Ausztria, Bécs

A világ egyik legcsodálatosabb karácsonyi vására Ausztriában, Bécsben található. Ez nem más, mint a Chriskindlmarkt. A több mint száz standon nem csak karácsonyi díszeket, hanem kézműves termékeket, finom ételeket és italokat is kínálnak az árusok. A színes, karácsonyi vásárt évente körülbelül 3 millió ember látogatja.

A piacon egy hatalmas, fényárban úszó karácsonyfa csalogatja az embereket a vásárba, na meg a színpadon éneklő kórus is felemelő élményt nyújt. A piac közelében korcsolyapálya is van, és mindenki megcsodálhatja a klasszikus Bethlehemet is. Természetesen, Bécsben több karácsonyi vásár is látogatható, de elmondható, hogy a Chriskindlmarkt a legikonikusabb és a legcsodálatosabb.

Franciaország, Strasbourg

A francia város sok karácsonyi vásárnak ad otthont, a város, különböző területein. A város történelmi központjában mintegy 300 bódéban árulják a karácsonyi portékákat. Az ajándékok között modern ajándékokat is találunk, de egy –egy francia kézművesnél csodaszép fajátékra, fújt gyertyára is bukkanhatunk. A karácsonyi vásár okot adhat arra, hogy egy romantikus hétvégén is eltöltsünk a városban.

Olaszország, Firenze és Róma

Ha Olaszországban szeretnék kiruccanni a karácsonyi vásárra, akkor két jó ajánlat közül is válogathatunk. Az egyik, Róma (Piazza Navona), a másik Firenze (Piazza Santa Croce). Rómában már december nyolcadikán elkezdődik a karácsonyi vásár és január ötödikéig, hatodikáig tart. A gyerekek ilyenkor már izgatottan várják az ajándékot hozó, kedves, öreg boszorkány, a Befana érkezését, aki sok-sok ajándékkal kedveskedik. A karácsonyi vásárt az ízletes ételeken, italokon és ajándéktárgyakon kívül, az ősi szökőkutak varázsolják káprázatossá.

Firenzében csak december 20-ig tart a karácsonyi vásár, ahol beszerezhetjük a szeretteinknek az ajándékokat, de jókat ehetünk és ihatunk és gyönyörű mézeskalácsokat is vásárolhatunk.

Amerikai Egyesült Államok, New York

Ha valaki a tengerentúlon szeretne karácsonyi vásárt látogatni, azt is megteheti, hiszen nem csak New Yorkban, hanem majdnem mindegyik amerikai városban hagyománya van az ünnepi vásároknak. A Bryant Parkban található a Bank of America Winter Village, ahol minden megtalálható, ami a szem-szájnak ingere. A park közepén még jégpálya is van, így aki átfagyott a hidegben, kedvére mozoghat.

Ha nincs időnk ezeket a csodás vásárokat meglátogatni, vagy túl fázósak vagyunk, akkor a karácsonyi kiegészítők online is megvásárolhatók, még csak ki sem kell tenni otthonról a lábunkat.

Kapcsolódó cikkek

4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Íme 4 ok, miért érdemes Isztambulba utazni

Isztambul sokszínű látnivalói, műemlékei és különlegességei miatt rendkívül közkedvelt úticél.

A Hévízi-tó környéke - hazánk egyik legváltozatosabb üdülőközpontja

5 érv amellett, hogy Hévízen töltsük a nyaralást

A Zala megyében székelő Hévíz, Európa legnagyobb természetes képződéssel létrejövő gyógytava.

5 érdekesség Tajvanról európai szemmel

5 érdekesség Tajvanról európai szemmel

Tajvan egy szigetország Kelet-Ázsiában. Nagyon sok csodálatos, felfedezésre váró hely található itt.