Hatékonyabb fűtésre vágysz? Megvan a megoldás!

Kint hideg van, de ez nem jelenti azt, hogy a lakásban is fáznunk kellene.
Megvan a megoldás, ha hatékonyabb fűtést keresel

Korszerűbb fűtést keresve kevés jobb megoldást találunk, mint az elektromos padlófűtés. Alapvetően vizes és száraz rendszereket ismerünk, de ennél kicsit összetettebb a kérdés, hiszen akad fűtőfilmes, de fűtőkábeles elektromos padlófűtés is. Ismerkedjünk meg velük, illetve a hatékonyságukkal!

Az elektromos padlófűtés talán még most is sokaknak kissé félelmetesen cseng, túl drága, túl veszélyes, és különben sem akarjuk átalakítani az egész házat! Az igazság az, hogy az egyik leghatékonyabb fűtési megoldásról van szó, ami kifejezetten gazdaságos, a költségeink akár a nullára is csökkenthetőek ezzel a választással. Na de nézzük apránként! A legfontosabb részletek, amikkel számolnunk kell, ha szeretnénk növelni a hatékonyságát az otthoni fűtésünknek, hogy hol használjuk majd z újat, milyen a lakás szigetelése, illetve milyen gyakran működtetjük; valamint újonnan építjük az otthonunkat, felújítunk, csak a fűtést cseréljük. Építkezéskor, felújításkor a fűtőfólia a legkorszerűbb megoldás, amire a választásunk eshet. Egyenletes, komfortos hőérzetet biztosít, közvetlenül a testünket melegíti. Ez csak a kezdet. Az infrasugárzással közvetlenül minket melegít fel a fűtés, így nem kell hosszan várnunk, míg bekapcsol a rendszer, illetve felmelegszik körülöttünk a levegő.

Az intelligens fűtőfólia nem melegszik túl, nem hűl el, egyenletesen biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. Egészségünkre optimális hatással van, ez a rendszer valósággal a nap melegét hozza az otthonunkba. Hosszú évtizedekig állja a sarat, ráadásul eközben semmiféle karbantartás nem igényel, így utólagos költségekkel sem kell számolnunk. Nem romlik el, nem hibásodik meg. Egyszerűen kezelhető, akár napenergiával is működtethető, hatékony és gazdaságos fűtés, ami mellett nincs szállópor, antibakteriális fűtőfilmekkel működik, ami javítják a levegő minőségét. A fűtőszőnyeg szintén remek választás, akár utólag is telepíthető, hiszen roppant vékony, nem igényel sok helyet. Gyorsan és egyszerűen lefektethető, akár mi magunk is telepíthetjük. A fűtőszőnyeg akár kiegészítő, akár teljes körű fűtésként is használható, távolról is vezérelhető, kedvező áron elérhető fűtés, aminek hatékonysága kiemelkedő, hiszen közvetlenül bennünket fűt, mainek köszönhetően búcsút inthetünk a fázós lábaknak.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash


Kapcsolódó cikkek

Konyhafelújítás saját kezűleg

Csináld magad: konyhafelújítás

Kisebb beruházásokkal, de látványos eredménnyel elvégezhetjük mi magunk is a konyhánk felújítását.

A kémények karbantartása és tisztítása: a biztonságos üzemeltetés kulcsa

A kémények karbantartása és tisztítása: a biztonságos üzemeltetés kulcsa

A kémények karbantartása és tisztítása olyan feladat, amely gyakran háttérbe szorul a ház karbantartási teendői között.

Napelem - naperőművek telepítése

Napelem - naperőművek telepítése

Ha fontolóra vette a naperőművek telepítésének ötletét, és különféle lehetőségeket tanulmányozott, akkor rendkívül meggyőző adatokkal találkozhatott.