Sohasem késő váltani! Avagy, miért is jó a felnőttképzés?

Nem csak a gyerekek járnak iskolába, sok felnőtt ül vissza az iskolapadba, amelynek sok oka lehet.
Sohasem késő váltani! Avagy, miért is jó a felnőttképzés?

Nem csak a gyerekek járnak iskolába, sok felnőtt ül vissza az iskolapadba, amelynek sok oka lehet. A felnőttkori tanulás sok előnnyel és haszonnal is jár, hiszen a tanulni vágyó emberek fejlődnek, jobban nyitnak a világ változásaira, azaz rugalmasabbak és a tudás gyarapodásával, ők maguk is fejlődnek. Míg gyerekkorunkban nem érezzük a tanulás fontosságát, felnőttkorunkra megváltozik a szemléletünk ezzel kapcsolatban és igenis tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat és, ha arra van szükség, váltsunk. Sok ember költözik fel Budapestre egy jobb élet reményében. Nem csak a munkalehetőségek nagyobbak a fővárosban, de az oktatás terén is sokkal több lehetősége van az embereknek. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. is sok tanfolyamot szervez. A budapesti tanfolyamok két helyszínen is működnek. Az egyik a Villányi úti Konferenciaközpontban, a másik pedig a Katona József Szakgimnáziumban. Miért is olyan hasznos a felnőttképzés? Cikkünkben erre adjuk meg a válaszokat.

Tudatosabban élünk

Azok az emberek, akik felnőttkorukban ülnek ismét iskolapadba, sokkal tudatosabban élik az életüket, mint azok a személyek, akik nem mutatnak hajlandóságot a továbbtanulásra. Ez az élet más területén is megmutatkozik. A tudatosság kiterjed az egészséges életre, hiszen ezek az emberek a jobb életminőséget nem csak a tanulással és az újabb képesítéssel, a több tudásanyaggal szeretnék megteremteni, hanem az egészségesebb élettel is. A felnőttkorban tanuló személyekre jellemző, hogy életmódot váltanak és egészségsebben táplálkoznak és még a dohányzásról is leszoknak.

Fejlődésre sarkall

Minél többet tanulunk, annál több és több tudásra szomjazunk. A tanulás, a magunkba szívott tudásanyag a látókörünket is szélesíti, és minél többet tudunk meg a világról, annál kíváncsiabbak leszünk. Ez a munkára, a munkahelyre is érvényes. A több tudás lehetővé teszi, hogy feljebb lépjünk a munkahelyi ranglétrán, vagy végre megtaláljuk álmaink állását.

A felnőttképzés jobb agyműködést biztosít

A life long learning, azaz az élethosszig tartó tanulás, pozitívan hat az agy működésére. Minél többet tanulunk, annál jobban trenírozzuk az agyat, ami jobb kognitív funkciókat eredményez. Ez megakadályozhatja az időskori demencia kialakulását is. A felnőttkori tanulás, egy kihívás az agy számára, ami még a kreativitást is fejleszti.

Magasabb életszínvonalat nyújt

A tudás nem csak hatalmat ad a kezünkbe, de jobb állást is találhatunk, kedvezőbb fizetéssel. A végzettség, a megszerzett képesítések, a folyamatos fejlődés, nagyon sokat számít a munkaerőpiacon. Az önéletrajzunkba minden ezzel kapcsolatos információt beleírhatunk, és a munkaadók díjazzák az erőfeszítéseinket, hiszen ők maguk is tudják, hogy család mellett már nem olyan egyszerű megszervezni a tanulást, mi mégis megtettük.

A tanulás boldogságot okoz és fokozza a jólétet

A mindennapi élet nehézségei stresszhelyzetet teremtenek. Azok az emberek, akik napi gondokkal küszködnek, hajlamosabbak a depresszióra, mint azok, akik jobb életszínvonalon élnek. A tanulás olyan eszköz minden ember kezében, amellyel jobb életszínvonalat, boldogabb életet teremthet önmagának és a családjának. A felnőttkori tanulás és azt követő sikeres vizsga, illetve egy jobb álláslehetőség, mintegy tíz százalékkal növeli az emberek önbizalmát és ezzel együtt a hangulatát is.

Azt tanulhatjuk, amihez csak kedvünk van

Felnőttkorunkban lehetőség van váltani és nem azt kell tanulnunk, amit a szüleink néztek ki nekünk, vagy ahol hely volt, amikor felvételiztünk. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. számtalan tanfolyam lehetőséget kínál, érdemes az oldalukon szemezgetni, mert náluk még továbbképzésre is van lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

Játék kereskedelem napjainkban

Játék kereskedelem napjainkban

A játékok világa örökzöld, mindig is azok a tárgyak voltak, amik a legjobban képesek megragadni a gyermekek érdeklődését és fantáziáját.

5 rövid tanfolyam, ha gyorsan szeretnél szakmát

5 rövid tanfolyam, ha gyorsan szeretnél szakmát

Összegyűjtöttünk 5 rövid tanfolyamot, ha gyorsan szeretnél szakmát, amivel könnyen elhelyezkedhetsz és jól is kereshetsz a munkaerő piacon.