5 rövid tanfolyam, ha gyorsan szeretnél szakmát

Abban az esetben, ha mihamarabb szeretnénk egy szakmát szerezni, érdemes a rövid tanfolyamok között körbenéznünk hátha pont olyat találunk, ami mindig is érdekelt minket. Mostani cikkünkben megemlítünk 5 rövid tanfolyamot, ha gyorsan szeretnél szakmát szeretni.
5 rövid tanfolyam, ha gyorsan szeretnél szakmát

1, Kulturális rendezvényszervező

Ahhoz, hogy kulturális rendezvényszervezők lehessünk szükségünk van arra, hogy kreatívak, dinamikusak és rátermettek legyünk. Ha elvégezzük, olyan helyeken helyezkedhetünk el, mint például kulturális vállalkozások, civil szervezetek ahol a kulturális szervezőmunka lenne főbb feladatunk.

A tanfolyam jellemzően pár hónapot vesz igénybe és segítségével munkába állhatunk, mint:

· kulturális rendezvényszervező

· kiállítás szervező

· kongresszusszervező

· programszervező

· rendezvényszervező

· közösségi–civil szervező

2, Virágkötő

Egy virágkötő szakma csodálatos és munkájukra is mindig szükség van, legyen szó esküvőről vagy temetésről, évfordulóról. Egy virágkötő képzésen 3-4 hónap alatt elsajátíthatjuk a virágkezelést, előkészítést és a különféle virágdíszek készítését, amik lehetnek csokrok, koszorúk vagy tűzött virágdíszek, alkalmi díszek.

Ha valóban érdekel minket a virágok világa és a virágkötés, akkor gondolkodjunk el saját vállalkozásunk nyitásán is, hiszen gyorsan elvégezhető és megtanulhatjuk mindazt, ami egy vállalkozás működtetéséhez szükséges.

3, Ingatlanos képzések

A társasházkezelő szakma egyre népszerűbb napjainkban viszont fontos tudnunk, hogy azoknál a társasházaknál, ahol eddig egy lakó látta el a képviselői feladatokat, szükség lesz egy új képviselőre a törvénymódosítás miatt, hiszen a jövőben képesítéshez kötik a tisztséget.

Egy társasházkezelő képzés szintén csak pár hónapot vesz igénybe és olyan folyamatokat sajátíthatunk el, mint például az ingatlan felújítása, fenntartása, üzemeltetése, de ez mellett megtanulhatjuk még az ellenőrzési és szervezési feladatokat, és hogy hogyan kell készíteni költségvetést vagy elszámolást.

4, Tűzvédelmi előadó

A tűzvédelmi előadóknak nagyon fontos munkájuk, hiszen ilyen szakembereket kell foglalkoztatniuk az alábbiaknak:

· iskoláknak

· szállodáknak

· irodaházaknak

· óvodáknak

· idősotthonoknak

Ezeken kívül még a mezőgazdasági és ipari tevékenységet végző cégeknek is.

Ne higgyük azt, hogy csak a törvény miatt fontos a munkájuk, hiszen minden intézményben és munkahelyen egyaránt elengedhetetlen az emberek biztonsága így a képzett szakembereknek az elhelyezkedése is könnyű a munkaerőpiacon.

5, Mixer képzés

Ha mixer képzésre jelentkezünk mindenképp arra számíthatunk, hogy munkánk nagyon kreatív lesz és tele lesz izgalommal. Ráadásul ezek a képzések nagyon rövid időn belül elvégezhetők, így ha jelentkeznénk mixer tanfolyamra, akkor akár pár hét alatt végzettséget szerezhetünk.

Nem is beszélve arról, hogy nagyon jó kereseti lehetőség, mivel egy óceánjárón akár a 800.000 Ft-os fizetésre is szert tehetünk, de hazánkban is 300-400 ezer forintot is megkereshetünk.

Összegezve

Ma már tehát számos képzés közül választhatunk, ha rövid időn belül szeretnénk valamilyen szakmát elvégezni, amivel még könnyen el is helyezkedhetünk és jól is kereshetünk.

Kapcsolódó cikkek

Melyiket válasszuk? Használt vagy új laptopot vegyünk?

Melyiket válasszuk? Használt vagy új laptopot vegyünk?

Manapság már a hétköznapok során is nélkülözhetetlenné váltak a számítógépek, hiába lapulnak zsebünkben a miniatűr társaik.

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

Ásványvízmárkák marketingstratégiái

A marketingstratégiák fontos szerepet játszanak az ásványvíz márkák piaci pozíciójának megerősítésében.

Miért forduljunk szakfordítóhoz?

Miért forduljunk szakfordítóhoz, ha mi is beszéljük a célnyelvet?

Vannak olyan alkalmak, amikor jobb nem egyedül próbálgatni a képességeinket.